Во Македонија се краде струја во вредност од 100 милиони евра годишно, најмногу во Арачиново, Грчец, Сарај …

Околу 5% од испорачана електричната енергија се користи неовластено, односно се краде. Тоа се се околу 300.000 мегаватчасови. Ако се

Прочитај повеќе

ТВ24:Првичните пресметки на ЕВН покажале дека е потребно зголемување на струјата за потрошувачите меѓу 20 и 30%

Идната недела на затворена владина седница се очекува да се разгледа и производниот и финансиски план на ЕСМ. ТВ24 веќе

Прочитај повеќе

Во 21 век македонските компании се соочуваат со недостаток на струја

Кога Горданчо Мирчевски, иселеник од Перт, кон средината на јануари годинава го означи почетокот на производство на битолски чипс во

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!