Државен завод за статистика: Бројот на невработени во Македонија изнесува 198.569 лица

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2018 година, активното население во земјава изнесува 957.623 лица, од кои вработени

Read more

ДЗС: За еден месец просечната нето-плата пораснала за 462 денара

Во октомври годинава просечната нето-плата изнесувала 24.817 денари, а бруто-платата 36.488 денари, соопшти Државниот завод за статистика. Според пресметките, зголемување

Read more
error: Content is protected !!