Пад од 9,5% на индустриското производство во јули и намалување на бројот на работниците во индустријата за 6,2%

Пад од 9,5 проценти на индустриското производство во јули годинава во однос на јули лани регистрира Државниот завод за статистика.

Прочитај повеќе

Германското индустриско производство го забележа својот најголем пад од 2009 година

Германското индустриско производство во декември го забележа својот најголем пад од рецесиската 2009 година, покажуваат денеска објавените официјални податоци. Во

Прочитај повеќе

Во ноември е намалено индустрискотото производство и бројот на вработени

Индустриското производство во ноември годинава е за 2,1 отсто намалено во однос на ноември 2018 година, а во првите 11

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!