Гувернерката Бежовска го опомена министерот Бесими:Полека со зголемување на платите ќе ја подгреете инфлацијата

Внимателно со растот на платите, можат да ја подгреат инфлацијата. Ова е пораката на гувернерката Бежоска кон министерот за финансии

Read more

Гувернерот на централната банка на Германија: Во есен рекордна инфлација, највисока во последните 70 години

Стапката на инфлација во Германија би можела да достигне двоцифрена вредност во есенските месеци, изјави Јоаким Нагел гувернерот на централната

Read more
error: Content is protected !!