Од сиромашно дете до сопственик на империја со железници во САД

Cornelius VANDERBILT – Commodore е првиот Атлас на американскиот капитализам self-made милионер. Еве и зошто, Вандербилт со прекар Комодор е

Read more

Andrew Carnegie најбогатиот човек на 19-от век и првиот филантроп во светот

Andrew Carnegie атласот на Американските челичарници, ”Carnegie STEEL CORPORATION”, најбогатиот човек на 19-от век и првиот ФИЛАНТРОП во светот. Карнеги

Read more
error: Content is protected !!