Пендаровски: Владата ако процени може да ги земе сите приватни ресурси

Претседателот на Република Македонија, Стево Пендаровски во интервју изјави дека Владата ако процени може привремено да ги национализира приватните ресурси

Прочитај повеќе

По Германија сега и Франција е подготвена да национализира компании

Откако германскиот министер за економија, Питер Алтмајер во март истакна дека национализацијата може да биде една од опциите за поддршка

Прочитај повеќе

Заев: Ќе биде национализирана секоја фирма која што ќе се обиде да профитира од ситуацијата со коронавирусот

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев предмалку објави дека секоја фирма која ќе биде фатена да екстра-профитира на име на здравјето

Прочитај повеќе

Германија размислува да ги национализира фармацевтските компании!

Германскиот министер за економија, Питер Алтмајер изјави дека сака да им даде поддршка на фармацевтските компании кои за клучните реагенси

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!