ДЗС: За еден месец просечната нето-плата пораснала за 462 денара

Во октомври годинава просечната нето-плата изнесувала 24.817 денари, а бруто-платата 36.488 денари, соопшти Државниот завод за статистика. Според пресметките, зголемување

Read more

Колку изнесувала просечната нето плата во 2016 година по региони во Македонија?

Според податоците на Државниот завод за статистика, жителите на скопскиот регион добиваат највисока просечна нето плата од 26243 денари, додека

Read more
error: Content is protected !!