Димитров: Зголемување на минималната плата ќе предизвика отпуштање работници

Ново зголемување на минималната плата може да предизвика проблеми во работењето на компаниите особено во трудоинтензивните сектори, предупредуваат од организацијата

Read more

6 професии каде луѓето ќе останат без работа поради роботизацијата

Автоматизацијата не е мит. Роботите во производството стигнаа одамна, на лентите за составување во фабриките и индустриските капацитети. Во интеракција

Read more

Кинеска фабрика ги замени 90% од луѓето со роботи ефикасноста пораснала за 250%

Дури 590 кинески работници добија отказ бидејќи нивните работни места во кинеската фабрика во градот Dongguan ги превземаа роботи. Во фабриката

Read more
error: Content is protected !!