Владата отпочна процес за резервација на капацитети за природен течен гас од Александропулос со цел обезбедување алтернативни извори на гас

Владата на Република Македонија донесе одлука за отпочнување процес за реализација на меѓународна инвестиција, која е првиот чекор кон реализирање

Read more

Македонија ќе инвестира во терминал за течен гас Александропулос и гасна централа Александропулос

Потребата од склучување меморандуми за реализација на проектите Терминал на течен природен гас Александропулос и Гасна централа Александропулос, односно за

Read more

Македонија ќе го снабдува Западен Балкан со природен гас?

Државното акционерско друштво, Македонски енергетски ресурси (МЕР) и грчката компанија за управување систем за пренос на природен гас во Грција

Read more
error: Content is protected !!