Стопанска комора ќе предложи решенија за да се спречи повторен економски шок кај компаниите

Стопанската комора на Македонија денеска соопшти дека ќе излезе со конкретни предвидувања и решенија за да не се дозволи, како

Read more

Стопанската комора е во фаза на регистрација на сопствена компанија за трговија со електрична енергија

Извршниот директор на Стопанската комора на Македонија, Антони Пешев најави дека Стопанската комора е во фаза на регистрација на сопствена

Read more

Над 60% од компаниите во Македонија се соочуваат со недостиг на работна сила

Над 60 проценти од компаниите кои ги има анкетирано Стопанската комора на Македонија се соочуваат со недостиг на работна сила.

Read more

Азески: Зошто треба државата да регулира нешто кога таа е лош регулатор? Таму каде што се замешала, направила хаос!

Тромаво образование кое е нефлексибилно кон потребите на бизнисот, неправилна уписна политика во средните училишта и факултетите, недостиг на практиканство

Read more

Стопанска Комора: Да се успори со привлекувањето на странски инвестиции

Бизнис заедницата побара од премиерот Зоран Заев да се успори со привлекувањето на странски инвестиции. Причина е недостатокот од квалификуван

Read more
error: Content is protected !!