За 6 месеци склучени договори за 105 милиони евра странски инвестиции со 1.850 работни места во ТИРЗ-овите

Работењето во Технолошко-индустриските развојни зони бележи напредок, а само во првите шест месеци од годинава е остварена највисока економска активност,

Прочитај повеќе

Заев: Постојано се зголемуваат странските инвестиции

Премиерот Зоран Заев, одговарајќи на новинарско прашање, во врска со странските инвестиции во Македонија, подвлече дека само во изминатите три

Прочитај повеќе

Итно спроведување на структурните реформи, или ќе ги пропуштиме сите големи странски инвестиции

Во наредните две години сериозни инвеститори ќе вложуваат во регионот на Западен Балкан, но за да не ја избегнуваат Македонија

Прочитај повеќе

Само 10% од барањата на странските инвеститори до Владата се исполнети

Само 10 проценти од барањата на Советот на странски инвеститори кои лани ги адресираа до Владата се исполнети, на 50

Прочитај повеќе

Странските инвестиции во 2018 достигнале 624 милиони евра

Заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори, Кочо Анѓушев денеска истакна дека директните странски

Прочитај повеќе

Албанија: Странските инвеститори добивката ја префрлаат во нивните земји

Сопствениците на странските компании кои имаат свои бизниси во Албанија добивката не ја користат за понатамошно проширување на активноста, туку

Прочитај повеќе

Љубе Бошковски стана советник за странски инвестиции на премиерот Зоран Заев

Љубе Бошковски ќе биде посебен советник за странски инвестиции во Кабинетот на премиерот Зоран Заев. Владата потврди дека Бошковски бил

Прочитај повеќе

Мерките за привлекување странски инвестиции се трошок кој мора да се поднесе

Без оглед дали сте поддржувач или противник на претходната власт, не можете да оспорите дека таа постави сосема нови стандарди

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!