Прва мерка од Пакет 5: Kомпаниите се ослободуваат од царини вредни 7 милиони евра за суровини и репроматеријали

Владата соопшти дека со првата мерка од Пакетот 5 компаниите од метало-преработувачката индустрија, металургијата, текстилната и кожарската индустрија се ослободени

Прочитај повеќе

Странските компании бараат помали царини за увоз на суровини, но одговор од Владата не добиле

Застојот во евроинтеграциите ги помати плановите и на странските инвеститори во земјава.Тие очекуваа намалување на царините за увоз, но од

Прочитај повеќе

Германски инвеститори: Џабе ниски плати кога царините за репроматеријали се високи

Пониски давачки, но и помалку административни процедури бараат германските компаниите што инвестирале во Македонија, пренесува Дојче Веле. Македонија им овозможува

Прочитај повеќе

ЕУ удри врз Македонија: Kвоти и царина за македонскиот челик и алуминиум

ЕУ воведува квоти за извоз на македонскиот челик и алуминиум во траење од три години. Ова претставува голем економски удар

Прочитај повеќе

Косово воведе 30% царина за увоз на македонско овошје и зеленчук

Косовската влада воведе времена мерка за зголемена царина од 30% за одредени овошје и зеленчук од Македонија. Според македонското Министерство

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!