Договорот помеѓу Македонија и Велика Британија е либерален и поволен за домашните компании

Договорот помеѓу Македонија и Велика Британија, којшто веќе е испреговаран и чека за потпис е мошне либерален и поволен за домашните компании, вели во вечерашното издание на емисијата „Економски Магазин“ на Алсат, Билјана Додевска, од министерството за економија.

„Станува збор за многу либерален договор, којшто апсолутно им ги нуди сите повластици на компаниите. Да можат комотно да се чувствуваат дека нема да бидат оптоварени со какви било давачки коишто досега не ги применувале, не ги имале во трговијата, а сега да треба да им се наметнат“, вели Додевска.

error: Content is protected !!