Рекордно високо ниво на девизните резерви е благодарение на кредитот од 125 милиони евра од Светска банка

Состојбата на бруто девизните резерви на 31 декември 2019 година изнесува 3,26 милијарди евра, што во однос на крајот од

Прочитај повеќе

Народна банка: Девизните резерви бележат раст, ниска инфлација и раст на БДП од 3,1% во вториот квартал

Поволните движења во економијата продолжува и во третиот квартал, оценуваат од Народната банка во последниот месечна информација за септември 2019

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!