Македонија на 54-то место, Словенија најатрактивна дестинација за инвестиции во регионот

Словенија е најатрактивна дестинација за инвестиции во регионот, потоа Црна Гора, Македонија, Србија, Хрватска, а најлоша од поранешните републики на

Read more

Украинa усвои резолуција за спроведување на договорот за слободна трговија со Македонија

Украинската Влада усвои резолуција за спроведување на договорот за слободна трговија со Македонија, усвоен во октомври 2022 година, соопшти РБЦ-Украина

Read more

Бесими:Обезбедени се парите за изградба на интерконективен гасовод меѓу Македонија и Грција

Обезбeдени се средства за реализација на проектот за изградба на интерконективен гасовод меѓу Република Македонија и Грција, информира министерот за

Read more

Македонија на Балканската олимпијада по информатика освои златен медал!

На 28-тата Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2021), која од 24-ти до 29-ти ноември се одржува во Шумен, Бугарија, македонските

Read more

Телеком Србија почна со работа на македонскиот пазар

МТЕЛ, членка на Телеком Србија групацијата од денеска почна со работа на македонскиот телекомуникациски пазар, со продажен салон во Скопје

Read more

Компании од Турција сакаат да инвестираат во Македонија, но има една пречка

Турските инвестиции во земјава надминаа една милијарда евра, но има потенцијал за натамошни вложувања особено во обновливи извори на енергија.

Read more

Сѐ уште нема преговори за членство, но ЕУ ја стави Македонија на „сивата даночна листа” поради ТИРЗ-овите

Европската Унија ја стави Македонија на „сива листа” поради недоволно исполнување на даночните критериуми, во прашање се технолошко-индустриските развојни зони,

Read more

И Македонија ќе поддржи глобален минимален корпоративен данок од 15%

Македонија е меѓу 131 земја која што ги поддржува договорот во рамки на Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД)

Read more
error: Content is protected !!