НБРМ: Се прошируваат можностите за отворање сметка во странство од страна на резидентите за трансакции со хартии од вредност во странство

Советот на Народната банка одржа редовна седница на која беше усвоена Одлуката за изменување и дополнување на Одлуката за начинот

Прочитај повеќе

Вицегувернерката Нацевска: Новата регулатива ќе овозможи либерализација на пазарот на платежни услуги

Транспонирањето на директивите и регулативите на ЕУ, коешто тековно се одвива засилено, ќе создаде конкурентно окружување за квантитативен и квалитативен

Прочитај повеќе

НБРМ со информација до правните и физичките лица кои биле клиенти на „Еуростандард банка“ Скопје

ИНФОРМАЦИИ ЗА ФИЗИЧКИТЕ И ПРАВНИТЕ ЛИЦА КОИШТО БИЛЕ КЛИЕНТИ НА „ЕУРОСТАНДАРД БАНКА“ АД СКОПЈЕ ИНФОРМАЦИИ ЗА ФИЗИЧКИТЕ ЛИЦА Од причина

Прочитај повеќе

Сегашниот и поранешните гувернери: Стабилноста на денарот е загарантирана, а девизните резерви растат!

Денарот е стабилен со години, стабилен останува и во текот на корона кризата, и простор за загриженост нема. Народната банка

Прочитај повеќе

Народна банка ја намали каматната стапка и ќе ослободи 7 милијарди денари

По намалувањето на основната каматна стапка во јануари и март, Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка (КОМП), на

Прочитај повеќе

Народна банка: Денарот е стабилен а девизните резерви се двојно повисоки од пред кризата во 2008 година

Народната банка вели дека девизниот курс е стабилен и нема промени во неговото ниво, откако, како што соопштија оттаму, во

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!