Виенскиот институт: 5% пад на БДП во Македонија и зголемување на невработеноста

Пад на македонскиот БДП за 5% оваа година, предвидува Виенскиот институт за меѓународни економски студии во најновата прогноза објавена во

Прочитај повеќе

Рекордни 22 милиони Американци поднеле барање за надомест за невработеност

Рекордни 22 милиони американски граѓани поднеле барање за надомест за невработеност, во текот на изминатиот месец, по падот на американската

Прочитај повеќе

Во ноември е намалено индустрискотото производство и бројот на вработени

Индустриското производство во ноември годинава е за 2,1 отсто намалено во однос на ноември 2018 година, а во првите 11

Прочитај повеќе

Грција со највисока стапка на невработеност во ЕУ a Чешка со најмала

Невработеноста во Европската унија моементнално изнесува 7.7 % и во моментов ова е најнискиот измерен резултата досега. Помеѓу државите членки,

Прочитај повеќе

Македонија со најголема невработеност меѓу земјите од поранешна Југославија

Македонија 2018-та година ја заврши со убедливо најголема стапка на невработеност од сите екс-југословенски републики, објави Анадолија. Невработеноста во Македонија во

Прочитај повеќе

За прв пат во САД бројот на слободни работни места поголем од бројот на невработени

На 29 Јуни 2018 година, за прв пат во Американската историја, Федералното биро за статистика на трудот објави податок, според

Прочитај повеќе

Стапка на невработеност во Македонија по региони во 2016 година

Најголема стапка на невработеност од 42,2% има cевероисточниот регион (Куманово, Крива Паланка, Кратово, Липково …), втор регион по стапката на

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!