И официјално Ангеловска по предлог на владата стана член на одборот на директори во Македонски Телеком

Македонски телеком на вчерашното Собрание на друштвото ги избра новите членови на Одборот на директори, кои ги предложи Владата. Четиригодишни

Прочитај повеќе

Владата ја предложи поранешната министерка Ангеловска да стане дел од одборот на директори во Телеком

Владата на вечерашната седница донесе заклучок да му препорача на Собранието на акционери на Македонски телеком, да ги отповика од

Прочитај повеќе

Гошев: Ангеловска ја злоупотребила положбата за да си ги повлече парите од Еуростандард банка

Според поранешниот гувернер на Народна Банка, доколку не се работи за кривично дело, тогаш се работи за етички проблем, бидејќи

Прочитај повеќе

Ангеловска: Ако останавте без работа во периодот од 11 март до 30 април, пријавете се за паричен надомест до 26 јуни

Сите кои останале без работа во периодот од 11 март до 30 април, без разлика дали потпишале спогодбен отказ, лична

Прочитај повеќе

Со ребалансот е зголемен буџетот од 3,9 на рекордни 3,95 милијарди евра, a капиталните расходи ќе се кратат

Владата со новиот ребаланс ќе го зголеми буџетот од 3,9 милијарди евра на 3,95 милијарди, односно ќе си додаде уште

Прочитај повеќе

Ангеловска: На работа вратени се 500 работници – од 8160 кои останаа без работа од 11 март до 30 април

Мерката 14.500 денари финансиска поддршка по вработен е добро дизајнирана и за неа се имаат пријавено околу 24.000 компании и

Прочитај повеќе

Ангеловска: Македонија ќе претрпи најмала економска штета во споредба со другите земји во регионот

На денешната прес-конференција министерката за финансии Нина Ангеловска ги презентираше проекциите за движењето на економијата од страна на министерството согласно

Прочитај повеќе

Ангеловска: И компаниите кои отпуштиле работници ќе можат да добијат државна помош за исплата на плати

Новини во мерката за 14.500 денари финансиска поддршка од Владата за исплата на плати за април и мај годинава по

Прочитај повеќе

Од среда компаниите ќе можат да аплицираат за втората линија на бескаматни кредити од 8 милиони евра

Од среда компаниите ќе можат да аплицираат за втората линија на бескаматни кредити наречен Ковид 2 со вкупна вредност од

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!