Во вториот квартал странските директни инвестиции се во минус – повеќе се одлеале отколку што влегле во Македонија!

Странските директни инвестиции се во минус во вториот квартал од оваа година. Наместо да има прилив регистриран е дури одлив

Прочитај повеќе

Македонија 55 милиони евра, а Србија 1,9 милијарди евра странски директни инвестиции во првата половина од 2019

Во првата половина од годинава во Македонија влегле само 55,6 милиони евра странски директни инвестиции, што е најслабо прво полугодие

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!