Откажувањето на Фолксваген да гради фабрика во Турција било од политички причини?

Турскиот министер за индустрија изјави дека одлуката на Фолксваген да ги откаже инвестициите во Турција има политички мотиви. -Знаевме дека

Прочитај повеќе

Шкода ќе гради фабрика во вредност од 1,3 милијарди евра во Бугарија или Турција!

Чешката автомобилска индустрија „Шкода“ ќе изгради фабрика во Бугарија или Турција за производство на автомобили од нејзиниот бренд и на

Прочитај повеќе

Bloomberg: Германија подготвува финансиска блокада на Турција!

Bloomberg  наведува како станува збор за кредити преку државната германска банка KfW, Европската инвестициска банка и Европската банка за обнова и

Прочитај повеќе

Започна изградбата на турската Чагатај Кабло во Бунарџик

Во средата започна изградбата  на турската компанија Чагатај Кабло во ТИРЗ Скопје 1, што ќе произведува кабли за автомобилската индустрија пред

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!