Канадска „Магна“ ќе отвори втора фабрика во Македонија, но во друг град

Денеска во Штип симболично беше означен почетокот на градежните работи за инвестицискиот проект на компанијата „Магна мехатроникс“ во Технолошко индустриската

Read more

Србија во завршни преговoри со германски и јапонски производители на автомобили да изградат фабрики во Србија

Сериозни преговори се водат со неколку светски познати произведувачи на автомобиили. Најдалеку во преговорите е отидено со Мерцедес, потврдил за

Read more

Во Општина Петровец почна со работа фабриката на НJСК за медицински канабис

Денеска во индустриската зона Ќојлија во Општина Петровец, македонската компанија лиценцирана за одгледување канабис за медицински цели „НЈСК Холдинг“ го

Read more

Шкода ќе гради фабрика во вредност од 1,3 милијарди евра во Бугарија или Турција!

Чешката автомобилска индустрија „Шкода“ ќе изгради фабрика во Бугарија или Турција за производство на автомобили од нејзиниот бренд и на

Read more

Ројтерс: Во Бугарија или Турција ќе се гради новата фабрика на „Фолксваген“

Бугарија и Турција остануваат главни фаворити меѓу кои германскиот автомобилски гигант „Фолксваген“ ќе ја избере идната локација за својата нова

Read more

Во Бунарџик индиска компанија ќе гради фабрика

Индиската компанија од автомобилската индустрија „Малхотра“ ќе гради фабрика во Технолошко индустриската развојна зона Скопје 2. Тоа е 12. инвестиција

Read more

Адиент ја отвори својата фабрика во ТИРЗ Струмица

Американската компанија „Адиент“ денеска во технолошко-индустриската развојна зона во Струмица официјално ќе ја отвори својата фабрика. Во фабриката, која што

Read more
error: Content is protected !!