Заев: Во бизнис секторот ќе оди дел од јавната администрација

Владината политика е јасна – администрацијата ќе се намалува и ќе станува се поуслужна кон граѓаните ијзави премиерот Зоран Заев

Прочитај повеќе

Заев најави отпуштање на 20% од јавната администрација

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев по завршувањето на денешната конститутивна собраниска седница најави намалување на јавната адмистрација за 20%. -Идните

Прочитај повеќе

Бојаџиев: Нас ни треба ребаланс од 10% колку што ќе биде падот на БДП

Според шефот на катедрата за бизнис администрација и поранешен ректор на Американ Колеџ, Марјан Бојаџиев, првиот и вториот сет економски

Прочитај повеќе

За државниот сектор нема криза: Бројни огласи за нови вработувања со висока плата

Додека приватниот сектор се мачи да го задржи, па понатака и да го прошири својот кадар, во државниот сектор немаат

Прочитај повеќе

За плати на буџетари трошиме 122 милиони евра повеќе од пред 10 години

Додека приватниот сектор трпи за јавната администрација нема криза и турбеленции. Додека добар дел од приватните компании едвај врзуваат крај

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!