Битиќи најави преструктуирање на претпријатијата во државна сопственост кои со години остваруваат загуби

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи најави преструктуирање на претпријатијата во државна сопственост посебно кај оние кои со години остваруваат

Read more

Скоро половина од лицата на важни функции во јавните претпријатија немале доволно искуство од таа област

Околу половина од лицата на раководни функции во јавните препријатија воопшто немале искуство или имале до пет години искуство во

Read more

Должат милиони евра а јавните претпријатија отвораат нови работни места

Должат милиони евра, но јавните претпријатија продолжуваат да вработуваат. Јавните претпријатија во државна сопственост кои по брза постапка од Собранието

Read more
error: Content is protected !!