Deutsche Bank ќе ги заменува своите вработени со роботи

Автоматизацијата и вештачката интелигенција претставуваат се поголема закана за вработените во многу индустрии, изгледа дека посериозен бран на отпуштања ќе

Read more

Путин: Државите кои ќе предводат во развојот на вештачката интелегенција ќе владеат со светот

Вештачката интелегенција е технологијата која не само што ќе ја одредува насоката на индустриите туку и на цели држави. Уште

Read more

Oxford и Yale: Вештачката интелигенција во сите работи ќе биде подобра од човекот

Британскиот универзитет Oxford и американскиот универзитет Yale направија истражување за тоа како ќе изгледа светот за 45 години, кога вештачката интелигенција

Read more

6 професии каде луѓето ќе останат без работа поради роботизацијата

Автоматизацијата не е мит. Роботите во производството стигнаа одамна, на лентите за составување во фабриките и индустриските капацитети. Во интеракција

Read more

Што е тоа, што ги обедини заедно Google, IBM, Microsoft, Amazon и Facebook?

Повеќе пати технолошките гиганти во јавноста искажуваа стравување поради можните последици поврзани со автономните машини кои ќе ни асистираат во

Read more
error: Content is protected !!