Владата донесе одлука за утврдување статус на стратешки инвестициски проекти за соларни електрани во Пехчево и Карбинци

Владата на денешната 125. седница донесе одлука за утврдување статус на стратешки инвестициски проект на фотонапонска електрана со јачина од

Прочитај повеќе

Владата го усвои предлог законот за спогодбено решавање на спорот меѓу Владата и „Макпетрол“ за гасоводниот систем

Владата денеска на деветтата седница го разгледа и усвои Предлог-законот за решавање на спорот помеѓу Владата на Република Македонија и

Прочитај повеќе

ССК и предложи на Владата 25 мерки за економски спас

Сојузот на стопански комори на Македонија минатата недела достави 25 мерки за економски спас, кои очекува Владата да ги усвои

Прочитај повеќе

Антикризни мерки или предизборна кампања? Владата на 120.000 невработени ќе им даде платежни картички вредни 18 милиони евра!

Според информаците на Фактор планирана е поддршка за невработените лица, односно 120.000 лица кои исполнуваат специфични услови ќе добијат платежни

Прочитај повеќе

Грижа или предизборна кампања? Владата размислува да дава по 10.000 денари за трошење на одредени категории

Владата во следниот сет на економски мерки размислува директно да вбризгува готови средства кај граѓаните, односно домаќинствата со цел да

Прочитај повеќе

Владата се правда: Не значи дека секое отпуштање од работа е поврзано со корона кризата

Од Владата соопштуваат дека е неблагодарно да се шпекулира со бројки за отпуштени работници како последица на кризата од КОВИД-19,

Прочитај повеќе

Бектеши: Владата забрани зголемување на цените на основните производи

На вечерашната седница Владата го прифатила предлогот на Министерството за економија за забрана за зголемување на цените на продуките од

Прочитај повеќе

После 28 години неуспех, време е Владата да се повлече од економијата

Ситуацијата во која живееме е последица на празноверието дека Владата може да создаде просперитет, повисок животен стандард, дека е должна

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!