Бесими:Обезбедени се парите за изградба на интерконективен гасовод меѓу Македонија и Грција

Обезбeдени се средства за реализација на проектот за изградба на интерконективен гасовод меѓу Република Македонија и Грција, информира министерот за

Прочитај повеќе

Владата го усвои предлог законот за спогодбено решавање на спорот меѓу Владата и „Макпетрол“ за гасоводниот систем

Владата денеска на деветтата седница го разгледа и усвои Предлог-законот за решавање на спорот помеѓу Владата на Република Македонија и

Прочитај повеќе

Со американскa поддршка Македонија треба да се приклучи на терминалот за природен гас во Александропулос

Премиерот Зоран Заев по средбата со помошникот државен секретар за енергетика на САД, Францис Фанон, изјави дека со поддршка на

Прочитај повеќе

Гасоводот од Грција во Mакедонија ќе влегува меѓу селата Богородица и Стојаково

Претставници на АД во државна сопственост „Национални енергетски ресурси“ денеска на состанок кај гевгелискиот градоначалник Сашо Поцков презентираа дека гасоводот

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!