Уставен суд пресуди во корист на штедачите од „Еуростандард банка“

Уставниот суд денеска го укина ставот 3 од членот 163 од Законот за банките со кој се овозможува приоритет на

Прочитај повеќе

Костовски: Никогаш не сум дозволил да има перење на пари, а Вашите и моите финансиски средства се украдени во Македонија и тие пари се тука

Бизнисменот Трифун Костовски кој беше главен акционер на Еуростандард банка која отиде во стечај на Фејсбук напиша дека за време

Прочитај повеќе

780 штедачи во Еуростандард банка со влогови над 30.000 евра почнаа да се самоорганизираат

Штедачите почнаа да се самоорганизираат со цел, како што велат да ги остварат своите права откако на 12 август годинава

Прочитај повеќе

Костовски: Ме исцедија како лимун и ме фрлија на буниште

Сопственикот на ,,Еуростандард Банка“, Трифун Костовски, во текст за порталот Инбокс7, се осврнува на последните случувања и пропаста на неговата

Прочитај повеќе

Комерцијална банка не е расположена да ја преземе Еуростандард банка која е во стечај

Комерцијална банка, чиј главен извршен директор и претседател на Управниот одбор е Хари Костов, не е заинтересирана да презема банка

Прочитај повеќе

Костовски: Само блиски до тие кругови во Народна Банка на време биле известени да си ги повлечат парите

Најголемиот акционер во „Еуростандард Банка“, Трифун Костовски денеска на прес конференција посочи дека сценариото се спремало, а тие кои знаеле

Прочитај повеќе

На Еуростандард банка одземена ѝ е дозволата за вршење услуги со хартии од вредност

Комисијата за хартии од вредност на 77-тата седница, со која претседаваше претседателот на КХВ, Нора Алити, на Еуростандард банка АД

Прочитај повеќе

Пропадна „Еуростандард банка“- Народна Банка ќе бара стечај

Стечајна постапка за „Еуростандард банка“ ќе побара Народната банка од судот, најави гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска. Таа кажа дека се направени

Прочитај повеќе

Поранешниот директор на УЈП, Трајковски е нов член на Управниот одбор на Еуростандард банка

Во врска со информациите кои се појавија денес во некои медиуми, а во согласност со своите принципи на транспарентно информирање

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!