Македонија ќе се задолжи за 700 милиони евра со новата еврообрзница со каматна стапка од 3,675%

Македонија ја издаде седмата еврообврзница во износ од 700 милиони евра. Рочноста на еврообврзницата е шест години, додека каматната стапка

Прочитај повеќе

Македонија денеска се задолжи за скоро 100 милиони евра од домашните банки

Преку издавање на шестмесечни и едногодишни државни записи, денеска Министерството за финансии доби од домашните банки 95,5 милиони евра. Утре

Прочитај повеќе

Пред да се задолжиме 800 милиони евра, ќе се задолжиме уште за 450 милиони евра!

Македонија уште сега може да смета на финансиска поддршка од странство од околу 400-450 милиони евра и без издадена еврообврзница.

Прочитај повеќе

Анѓушев: Во буџетот ќе фалат 2 милијарди евра, прашање е дали ќе можат да се поделат плати

Во вечерашната емисија на ТВ21 „Клик плус“ поранешниот вицепремиер Кочо Ангушев во врска со предложените мерки од страна на Владата,

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!