Канадска „Магна“ ќе отвори втора фабрика во Македонија, но во друг град

Денеска во Штип симболично беше означен почетокот на градежните работи за инвестицискиот проект на компанијата „Магна мехатроникс“ во Технолошко индустриската

Read more

МКД.MK:Ниту еден странец не побарал македонско државјанство во замена за инвестиција од 200.000 евра

Странските државјани-бизнисмени немаат интерес за добивање македонско државјанство по однос на инвестирање капитал од најмалку 200 илјади евра или „со

Read more

Македонско-американската компанија Upshift доби инвестиција вредна 3.7 милиони долари

Македонско-американската компанија Upshift доби инвестиција од 3.7 милиони долари од Recruit’s HR Technology Investments. Он-дименд платформата за работа се шири

Read more

Стартапот Mint Labs на македонката Весна Прчковска доби милионски инвестиции

Додека Македонија мака мачи да направи квалитетни стартапи и да успеат да ja пробијат бариерата од 1 милион евра инвестиција,

Read more

Денес започна со изградба германската компанија WIK, која треба да донесе 1000 вработувања

Денеска започнува со изградба фабриката на германската компанија WIK во Технолошко-индустриско развојната зона Прилеп. Компанија WIK е германска компанија која има

Read more

Српско-американскиот стартап Frame доби 16 милиони долари инвестиција

Инвестицијата ќе биде искористена за вработување на софтверски инженери, како и за проширување на продажбата и маркетингот- особено во Европа

Read more
error: Content is protected !!