Владата се правда: Не значи дека секое отпуштање од работа е поврзано со корона кризата

Од Владата соопштуваат дека е неблагодарно да се шпекулира со бројки за отпуштени работници како последица на кризата од КОВИД-19,

Прочитај повеќе

Државно VS Приватно: Државата тестирањето за коронавирус го плаќа четири пати поскапо од приватните болници

Речиси 5.000 денари за еден тест за коронавирус се наплатува од страна на државата, односно од Буџетот на РСМ за

Прочитај повеќе

Владата забранува фирмите да одат во стечај за време на кризата со коронавирусот

Владата донесе одлука со која се забранува фирмите да одат во стечај за време на кризата со коронавирусот. Одлуката е

Прочитај повеќе

Амазон во САД ќе вработи нови 100.000 луѓе поради коронавирусот

Една од најголемите светски компании Амазон , вчера соопшти дека во САД ќе вработи 100.000 работници, магационери и доставувачи заради

Прочитај повеќе

Македонски пошти ги стопира поштенските пратки кон Кина, но не и обратно

„Поради ширењето на Корона вирусот во Народна Република Кина, авиокомпаниите кои покрај превозот на патници вршат и транспорт на поштенски

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!