Анѓушев до кинескиот амбасадор: Кинеските инвеститори се добредојдени во Македонија

Заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, го прими новоименуваниот амбасадор на Народна Република Кина, Н.Е. Жанг Зуо.

Прочитај повеќе

Анѓушев: Структурата на невработените не одговара на реалните потреби на пазарот

Помина времето на странски инвестиции кои масовно вработуваа. На пазарот на трудот во Македонија веќе нема нискоквалификувани работници кои би

Прочитај повеќе

Анѓушев: Шпекулација е дека Фолксваген ќе инвестира во Македонија

Во интервју за „Дојче веле“, вицепремиерот на економски прашања Кочо Анѓушев, објасни дека информациите дека Фолксваген ќе инвестира во Македонија

Прочитај повеќе

Анѓушев: Сите економски показатели се позитивни освен нискоградбата

Првиот квартал од 2018 година во споредба со истиот период лани бележи раст во сите економски сфери, освен во градежништвото-нискоградба, соопшти

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!