ММФ ќе отпишува дел од долгот и ќе дава кредити од 1.000 милијарди американски долари

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) денеска објави дека е подготвен да мобилизира 1.000 милијарди американски долари заеми за земји што тешко

Прочитај повеќе

ММФ ја предупредува Македонија: Зголемувањето на минималната плата ќе доведе до отпуштање на работници

ММФ испрати сериозни критки  во најновиот извештај за земјава и предупредувања од ризиците и непосакуваните ефекти од одлуките на владата.

Прочитај повеќе

ММФ: Македонија скапо ќе ја плати цената за новото зголемување на минималната плата

Новото зголемување на минималната плата во Македонија како законска обврска, може да влијае на зголемување на невработеноста кај младите, предупредува

Прочитај повеќе

ММФ: Македонија со најнизок раст на БДП на Балканот

Економскиот раст на Македонија годинава ќе биде 1,6 проценти, предвидува Меѓународниот монетарен фонд во есенскиот извештај „Перспективите на светската економија“.

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!