Кина стана најголем примател на странски директни инвестиции во 2020, а САД падна на второ место

Кина стана најголемиот примател на странски директни инвестиции (СДИ) во 2020 година, и ги надмина САД. Во 2020 беа инвестирани

Прочитај повеќе

Хрватска контра САД: Нема да потпише заедничка декларација со САД насочена против кинескиот Хуавеј

На денешната средба со американскиот државен секретар, Мајк Помпео, во Дубровник, Хрвастка нема да потпише заедничка декларација со САД за

Прочитај повеќе

Рекордни 22 милиони Американци поднеле барање за надомест за невработеност

Рекордни 22 милиони американски граѓани поднеле барање за надомест за невработеност, во текот на изминатиот месец, по падот на американската

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!