Повик за старт-ап бизниси во Источниот регион и промоција на туризмот

Центарот за развој на Источен плански регион објави повик за млади невработени лица и жени со постојана адреса на живеење

Прочитај повеќе

Стартапот Slice отвори нова канцеларија во Скопје а во Македонија вработи 400 луѓе

Slice Life, американскиот стартап ја отвори третата канцеларија во Македонија. Отворањето на петтата канцеларија, покрај Њујорк, Дебар, Охрид и Белфаст,

Прочитај повеќе

Стартапот Mint Labs на македонката Весна Прчковска доби милионски инвестиции

Додека Македонија мака мачи да направи квалитетни стартапи и да успеат да ja пробијат бариерата од 1 милион евра инвестиција,

Прочитај повеќе

Mакедонскиот стартап When in X ќе го промени туризмот во Македонија и регионот

Македонскиот стартап „When in X“ штотуку лансираше нова мобилна апликација која ќе ги поврзе туристите на Балканот со локални граѓани-туристички

Прочитај повеќе

Српско-американскиот стартап Frame доби 16 милиони долари инвестиција

Инвестицијата ќе биде искористена за вработување на софтверски инженери, како и за проширување на продажбата и маркетингот- особено во Европа

Прочитај повеќе

Средношколец кој прави чорапи има приходи од милион долари!

Додека во Македонија средношколците рушат неславни рекорди, последен пат кога го добија медиумското внимание беше со веста дека Македонија е

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!