Тајванскaта YAGEO објави дека ќе инвестира 250 милиони евра во ТИРЗ Скопје и ТИРЗ Штип

Глобалната компанија за производство на електрични компоненти и давател на услуги тајванската YAGEO денеска најави дека ќе инвестира над 205

Read more

За 6 месеци склучени договори за 105 милиони евра странски инвестиции со 1.850 работни места во ТИРЗ-овите

Работењето во Технолошко-индустриските развојни зони бележи напредок, а само во првите шест месеци од годинава е остварена највисока економска активност,

Read more

Македонија предвреме ќе ги исплати обврските кон „Костал“ и „Гентерм“ – вработиле вкупно над 1.000 лица повеќе од предвиденото

Дирекцијата за технолошко развојни зони (ДТРИЗ) одобри предвремена исплата на обврските на државата кон две странски инвестиции „Костал“ и „Гентерм“,

Read more

ТИРЗ: Во моментов ниту еден странски инвеститор не најавил отпуштање на вработените

Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони информира дека во моментов ниту еден странски инвеститор не најавил отпуштање на работници, ниту

Read more

Во Бунарџик индиска компанија ќе гради фабрика

Индиската компанија од автомобилската индустрија „Малхотра“ ќе гради фабрика во Технолошко индустриската развојна зона Скопје 2. Тоа е 12. инвестиција

Read more

Започна изградбата на турската Чагатај Кабло во Бунарџик

Во средата започна изградбата  на турската компанија Чагатај Кабло во ТИРЗ Скопје 1, што ќе произведува кабли за автомобилската индустрија пред

Read more
error: Content is protected !!