Од нови даноци министерот Бесими планира да ги испразни џебовите на компаниите и граѓаните за 54 милиони евра!

Министерот за финансии Фатмир Бесими на денешниот брифинг ги презентираше даночните реформи преку кои, според него, треба да се соберат

Прочитај повеќе

Министерот Бесими најави повисок персоналeн данок и ДДВ и фонд за изедначување за општините кои ќе остварат помалку приходи!

Министерот Фатмир Бесими во гостувањето во емисијата „Економски магазин“, рече дека со зголемувањето на даноците, општините ќе можат да добиваат

Прочитај повеќе

Бесими: Ќе продаваме државен имот, јавниот долг не треба да се зголеми

На првиот ден од расправата за Предлог-буџетот за 2021 година министерот за финансии Фатмир Бесими, пред комисијата одговарајќи на реплика

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!