Зелени енергии:На малите хидроелектрани им биле платени 41 милион евра повеќе во однос на пазарната вредност поради повластените тарифи

Во периодот од 2012 до 2021 на малите хидроелектрани им биле платени 41 милион евра повеќе во однос на пазарната

Прочитај повеќе

Владата одобри репрограмирање на кредитните услови за гасификација на Македонија

Владата на Република Македонија на денешната седница го одобри предлогот на Министерството за финансии за репрограмирање на кредитни услови на

Прочитај повеќе

Ќе имаме повисоки сметки:ЕСМ за 5 евра поскапо ќе продава мегават час електрична енергија на EVN

41 евро за мегават час електрична енеригија е цената која државната ЕСМ ќе ја продава на ЕВН Хоум за догодина.

Прочитај повеќе

Владата донесе одлука за утврдување статус на стратешки инвестициски проекти за соларни електрани во Пехчево и Карбинци

Владата на денешната 125. седница донесе одлука за утврдување статус на стратешки инвестициски проект на фотонапонска електрана со јачина од

Прочитај повеќе

Бектеши: Цената на електричната енергија за домаќинствата и за малите потрошувачи ќе се зголеми до 10%

Цената на електричната енергија за домаќинствата и за малите потрошувачи ќе се зголеми до 10 отсто. Оваа информација за Алсат

Прочитај повеќе

ТВ24:Првичните пресметки на ЕВН покажале дека е потребно зголемување на струјата за потрошувачите меѓу 20 и 30%

Идната недела на затворена владина седница се очекува да се разгледа и производниот и финансиски план на ЕСМ. ТВ24 веќе

Прочитај повеќе

Бектеши: Најверојатно ќе донесеме одлука за замрзнување на цените на основните прехранбени производи

Најверојатно ќе донесеме одлука за замрзнување на цените на основните прехранбени производи, најавува министерот за економија Крешник Бектеши. Подготвен е

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!