Сефиданоски: Суперкомпјутерот на Nvidia ќе биде достапен за македонските истражувачи и научници

Анис Сефиданоски кој е декан на информатичкиот факултет на Европскиот универзитет, објави дека му пристигнал новиот суперкомпјутер на Nvidia, кој

Прочитај повеќе

Македонија по брзина на интернетот е последна на Балканот, а на 78 место во светот

Cable.co.uk е британска страница за телекомуникациски услуги, која ја рангира Македонија на 78 место во светот по брзина на интернет,

Прочитај повеќе

Кина ги укина даноците за софтвер и електроника за да ги стимулира тие индустрии

Кина ги намалува даноците на нови софтвери и електроника, во обид да ја поддржат таа индустрија, соопшти денеска Министерството за

Прочитај повеќе

Русија ќе го блокира Telegram, најбезбедната апликација за комуницирање

Руската влада започна правна постапка за блокирање на апликацијата Telegram во земјата. Рускиот медиумски регулатор Роскомнадзор бара блокирање бидејќи компанијата

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!