EK: Македонија со 0.2%, а Србија со 5% раст на БДП во првиот квартал од 2020 година

Македонската економија во првиот квартал од годината забележала незначителен раст од 0,2% и заедно со Албанија се на дното по

Прочитај повеќе

Ричард Брансон ќе го проширува својот бизнис на Балканот

Компанијата “Вирџин Пулс Босна“ во сопственост на британскиот милијардер Ричард Брансон ги шири капацитетите во Тузла на 2.300 квадратни метри

Прочитај повеќе

ММФ: Македонија со најнизок раст на БДП на Балканот

Економскиот раст на Македонија годинава ќе биде 1,6 проценти, предвидува Меѓународниот монетарен фонд во есенскиот извештај „Перспективите на светската економија“.

Прочитај повеќе

Германија: Двојно e зголемен бројот на барања за германски работни визи од Балканот

Германија се соочува со дуплирање на барањата за работни визи од балканските земји, а нејзините дипломати во регионот веќе не

Прочитај повеќе

Handelsblatt: Новата европска криза може да започне од Балканот

Турција и Русија забрзано го развиваат своето влијание во југоисточна Европа, а наредната европска криза, како и многу порано, би

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!