Американската „ДУРА Аутомотив Системс“ ќе гради две фабрики во Бунарџик

Американската компанија „ДУРА Аутомотив Системс“, која веќе го започна производството во својата прва фабрика и ги стартува работите на изградбата

Read more

Швајцарската „Баумер“ отвори фабрика во Бунарџик, ќе извезува сензорска технологија

Денеска, свечено беше означен почетокот на работата на новата фабрика на „Баумер“ во Технолошко индустриската зона 1 во Бунарџик, Скопје.

Read more

Aлбанската фармацевтска компанија „Саген“ почна со изградба на својата фабрика во Бунарџик

Денеска во ТИРЗ Бунарџик беше озачен почетокот на изградбата на објектот на албанската фармацевтска компанија „Саген“, прва албанска инвестиција во

Read more

Германската компанија „Кеслер“ ќе произведува електромотори во Бунарџик

Германската компанија „Кеслер“ ќе гради фабрика во Технолошко индустриската развојна зона Скопје 1, каде ќе произведува електромотори и најавува 80

Read more

Започна изградбата на турската Чагатај Кабло во Бунарџик

Во средата започна изградбата  на турската компанија Чагатај Кабло во ТИРЗ Скопје 1, што ќе произведува кабли за автомобилската индустрија пред

Read more
error: Content is protected !!