(ВИДЕО) Виктор Трифуновски од Чикаго: Еве како живеат сиромашните Aмериканци

Виктор Трифуновски, кој во Македонија е познат по неговите капиталистички текстови и борба за слободен пазар (многу негови текстови има

Прочитај повеќе

После 28 години неуспех, време е Владата да се повлече од економијата

Ситуацијата во која живееме е последица на празноверието дека Владата може да создаде просперитет, повисок животен стандард, дека е должна

Прочитај повеќе

Апсурдите зад прогресивниот данок: Скандинавија, црвените фантазери и македонската мизерија

Во бизнисот има нешто што се вика БИЛАНС НА СОСТОЈБА, како крвна слика на една компанија…што во нејзе всушност има,

Прочитај повеќе

Како прoектот Турција 2023, Турција веќе ја претвора во супер-сила

Амбициозниот план на Реџеп Таип Ердоган, Турција 2023, чини околу 1,5 трилиони долари, и според него Турција би требала до

Прочитај повеќе

Studebaker, воено-индустрискиот комплекс на САД и државната потрошувачка

Studebaker е најупотребуваниот лесен камион во Втората Светска Војна, Studebaker US6 e производ на фабриката Стадбејкер од Саут Бенд-Индијана, САД. СССР

Прочитај повеќе

Како Калифорнија од Златна Држава (Golden State) стана Социјална Држава

Некогаш Калифорнија се викала Златна Држава (Golden State) за пред 10-тина години (можеби и нешто порано) да почне да се

Прочитај повеќе

Реформата на Доналд Трамп е многу повеќе од намалување на корпорaтивниот данок

Даночната реформа на Трамп во САД, сигурно ќе биде најмногу коментирана фискална реформа во догледно време. Единствениот податок со кои

Прочитај повеќе

Пензиите, терет кој ќе не врати назад во 1980-тите

Македонија секоја година троши околу 1 милијарда евра на пензии. Придонесите кои ги плаќаат вработените обезбедуваат едвај 550 милиони евра

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!