Се ближи крајот на историски ниските каматни стапки во еврозоната

Европската централна банка (ECB) почна да спроведува експанзивна политика сo високи монетарни стимуланси преку квантитативно олеснување, (Quantitive easing) од 2015

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!