Ковачевски:Нема добиено државна помош фабриката за електрични возила, кога ќе почнат да градат тогаш ќе добијат

Фабриката за електрични возила во зоната во Тетово согласно со договорот нема добиено ништо како државна помош и нема да

Read more

Владата одобри државна помош од 42 милиони евра за електричниот автомобил од Тетово – фабриката уште не започнала со активна изградба

Германскиот инвеститор Некст.Е.Го Мобиле добил одобрување на државна помош од 42.585.856 милиони евра минатата година, покажа извештајот на Комисијата за

Read more

(ВИДЕО) Со новиот иновативен кабел на Форд електричните автомобили ќе се полнат за само 5 минути

Форд и Универзитетот Пердју од САД успеале да направат нов тип на кабел за полнење кој е 4,6 пати побрз

Read more
error: Content is protected !!