Од 2012 до 2016 година хрватските стартапи добиле 100 милиони долари инвестиции

Atomico еврoпска инвестициска компанија која инвестира во технолошки стартапи во соработка со Slush, ги објави бројките за инвестициите во стартапите низ

Read more

Сеавус Инкубатор: втор повик за пред-акцелераторската програма наменета за ИТ стартапи

Сеавус Инкубатор го отвори вториот повик за аплицирање на пред-акцелераторската програма која е наменета за ИТ стартапи од Македонија. Преку

Read more

Акцелераторска програма за стартапи со фонд од 50.000 долари

Сите заинтересирани стартапи, CEED Hub Skopje ги повикува да се пријават на акцелераторска програма која има фонд од 50.000 долари кои

Read more

Медиуми – Стартапите се фокусирани на развој, а не на публицитет!

Стартап сцената се развива, но, каде се стартапите, кои се,  дали напредуваат, колку се „видливи“ во јавноста. За таа работа

Read more

Акцелераторот IMPACT Growth ги очекува вашите проекти

IMPACT акцелераторот започнува со нов меѓународен циклус. Она што е интересно за локалната стартап сцена е што и македонските стартапи

Read more

Инвестициите во хрватските стартапи во 2016 година се поголеми за 37% во однос на претходната година

Трета година по ред Загрепскиот инкубатор за претприемништво (ZIP) собира информации од јавно објавените инвестиции во хрватските стартапи, а од

Read more

Основан е најголемиот европски фонд за ризичен капитал наменет за стартапи

Ко-основачот на Skype, Niklas Zennström, објави дека собрал 765 милиони долари во најголемиот европски фонд за ризичен капитал наменет за

Read more

Имате бизнис идеја? Аплицирајте и презентирајте ја пред Клубот на Бизнис ангели на ЦЕЕД Македонија

Во тек е пријавување на нови бизнис идеи во Клубот на Бизнис ангели на ЦЕЕД Македонија. Секој што има идеја

Read more
error: Content is protected !!