Министерство за финансии: Во 2021 година јавниот долг бил 60,9% од БДП

Јавниот долг заклучно со 31.12.2021 година изнесува 60,9% од БДП, соопшти денеска Министерството за финансии. -Јавниот долг се одржува на

Прочитај повеќе

Анализа: Битката за спасување на животи и на работни места го „билдаат“ државниот долг

Постковид економското закрепнување ќе зависи од брзината на вакцинацијата – но дотогаш економиите ќе се сооочуваат со длабоки буџетски дефицити

Прочитај повеќе

Битиќи советникот на премиерот: Јавниот долг ќе се зголеми за 10% оваа година, а максимум 80 милиони евра можат да се скратат од буџетот

Министерската Нина Ангеловска молчи дали ќе има кратење од буџетот и за која сума доколку има кратење. И не открива

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!