Апсурдите зад прогресивниот данок: Скандинавија, црвените фантазери и македонската мизерија

Во бизнисот има нешто што се вика БИЛАНС НА СОСТОЈБА, како крвна слика на една компанија…што во нејзе всушност има,

Прочитај повеќе

Германија: Двојно e зголемен бројот на барања за германски работни визи од Балканот

Германија се соочува со дуплирање на барањата за работни визи од балканските земји, а нејзините дипломати во регионот веќе не

Прочитај повеќе

Германската компанија „Кеслер“ ќе произведува електромотори во Бунарџик

Германската компанија „Кеслер“ ќе гради фабрика во Технолошко индустриската развојна зона Скопје 1, каде ќе произведува електромотори и најавува 80

Прочитај повеќе

Bloomberg: Германија подготвува финансиска блокада на Турција!

Bloomberg  наведува како станува збор за кредити преку државната германска банка KfW, Европската инвестициска банка и Европската банка за обнова и

Прочитај повеќе

Повеќе од половина од невработените во Германија се странци!

Скоро половина од невработените во Германија се граѓани со мигрантско потекло, а повеќе од половина од луѓето кои примаат финансиска

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!