Со ребалансот е зголемен буџетот од 3,9 на рекордни 3,95 милијарди евра, a капиталните расходи ќе се кратат

Владата со новиот ребаланс ќе го зголеми буџетот од 3,9 милијарди евра на 3,95 милијарди, односно ќе си додаде уште

Прочитај повеќе

Битиќи советникот на премиерот: Јавниот долг ќе се зголеми за 10% оваа година, а максимум 80 милиони евра можат да се скратат од буџетот

Министерската Нина Ангеловска молчи дали ќе има кратење од буџетот и за која сума доколку има кратење. И не открива

Прочитај повеќе

Ангеловска очекува пад на приходите во Буџетот од 700 милиони до 1,3 милијарди евра

На денешната прес-конференција министерката за финансии Нина Ангеловска најави дека очекува пад на приходите од даноци од 40 до 65%

Прочитај повеќе

Дали и Австрија ќе излегува од ЕУ? Не сакаат да плаќа повеќе од 1% „членарина“ за ЕУ

Откако Велика Британија излезе од ЕУ, а една од главните причини беа парите што британските даночни обврзници ги даваа во

Прочитај повеќе

Ангеловска не одговори по кој основ на ПИОМ му се одобрени 65 милиони евра, иако оттаму побарале само 17,8 милиони евра

Министерката за финансии Нина Ангеловска не даде конкретен одговор на прашањето на Алсат, по кој основ на ПИОМ му се

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!