Околу 35% од вработените земаат плата над просечната која според ДЗС изнесува 28.721 денари

Само 35 проценти од вработените граѓани во земјава земаат плата над просечната која сега изнесува 28.721 денари. Државниот завод за

Прочитај повеќе

Македонија има најниски плати споредено со другите држави од поранешна Југославија

Според анализата на Анадолија и покрај Ковид-19 пандемијата нивото на просечните плати во 2020 година во земјите од поранешна Југославија,

Прочитај повеќе

Според државниот завод за статистика нето платата во октомври изнесувала 27.899 денари

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во октомври годинава изнесува 27 899 денари и е зголемена за 8,4 отсто споредено

Прочитај повеќе

Државен завод за статистика: Просечната нето плата во јануари e 27.540 денари

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во јануари годинава изнесува 27.540 денари и во однос на истиот месец лани бележи

Прочитај повеќе

Во ноември просечната нето плата изнесувала 24 548 денари, а кај програмерите 60 260 денари

Според податоците кои денес ги објави Државниот завод за статистика, просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во ноември 2018 година,

Прочитај повеќе

Просечната плата на програмерите во јули годинава првпат ја проби бариерата од 60 000 денари!

Просечната плата на компјутерските програмери во јули годинава првпат ја проби бариерата од 60.000 денари. Според Државниот завод за статистика

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!