Околу 200.000 Хрвати се иселија по влезот во ЕУ, но сега имаат интерес од млади луѓе од Јужна Америка да се населат во Хрватска

Хрватска за само седум години, од 2013 година кога стана членка на ЕУ па до крајот на 2019 година, остана

Прочитај повеќе

За само една година нови 100 милиони евра долг на државните институции, општините, јавни претпријатија…

Драматичен раст на долговите на јавните претпријатија –  за само три месеци пораснале доспеаните а неплатени обврски и на јавните

Прочитај повеќе

Владата отпочна процес за резервација на капацитети за природен течен гас од Александропулос со цел обезбедување алтернативни извори на гас

Владата на Република Македонија донесе одлука за отпочнување процес за реализација на меѓународна инвестиција, која е првиот чекор кон реализирање

Прочитај повеќе

Министерство за финансии: Во 2021 година јавниот долг бил 60,9% од БДП

Јавниот долг заклучно со 31.12.2021 година изнесува 60,9% од БДП, соопшти денеска Министерството за финансии. -Јавниот долг се одржува на

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!