Шпанскиот премиер од ЕУ побара нов „Маршалов план“: Сега или никогаш

Шпанскиот премиер Педро Санчез ја повика ЕУ да воспостави нова верзија на „Маршаловиот план“, со цел да се стимулира заживување

Прочитај повеќе

ЕУ забрани извоз на медицинска опрема во Македонија и Западен Балкан!

Европската Комисија (ЕК) денеска информираше за амандманите на регулативата за авторизација на извоз на медицинска заштитна опрема од ЕУ кон

Прочитај повеќе

ЕУ ги продолжи санкциите против Русија воведени поради Украина

Европската Унија за уште шест месеци ги продолжи санкциите против Русија воведени поради кршењето на територијалниот интегритет, суверенитетот и независноста

Прочитај повеќе

Велика Британија воведува целосни царински контроли на стоките од ЕУ

Велика Британија воведува целосни царински контроли на стоките од Европската унија. Ова е јасно од акциониот план на владата на

Прочитај повеќе

Дали и Австрија ќе излегува од ЕУ? Не сакаат да плаќа повеќе од 1% „членарина“ за ЕУ

Откако Велика Британија излезе од ЕУ, а една од главните причини беа парите што британските даночни обврзници ги даваа во

Прочитај повеќе

Маргарет Тачер: Најдобриот економски реформатор и визионер кој Велика Британија го имала

Само за мал број на политичари кои владееле во време на мир може да се каже дека го смениле светот,

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!